Blog

Odradi pripravnički kod najboljih: Uvid u otvorene pozicije članica klastera ICT Cortex

Već skoro tri godine naš klaster je u misiji da osnaži i doprinese razvoju velikog  potencijala crnogorskog tehnološkog ekosistema. Do sada smo uspjeli da objedinimo 45 vodećih ICT kompanija iz Crne Gore koje imaju isti vizionarski cilj i prepoznaju značaj sinergijskog djelovanja i razvoja ICT scene u Crnoj Gori.

Svjedoci smo inovacija, rasta i bezgraničnih mogućnosti koji su sve prisutniji i u Crnoj Gori. Danas, imamo priliku da sa tobom podijelimo jedan od ključnih aspekata našeg djelovanja – edukacija mladih ljudi i jačanje ICT kapaciteta.

Program stručnog osposobljavanja nije samo pružanje mogućnosti za praktični rad, sticanje novih znanja i vještina; već je i prilika za stvaranje sljedeće generacije lidera u oblasti tehnologije.

Pozivamo te da nam se pridružiš kroz program stručnog osposobljavanja i oblikuješ budućnost digitalne transformacije u Crnoj Gori. 

U nastavku dijelimo otvorene pozicije za Program stručnog osposobljavanja koje ove godine nude neke od naših kompanija članica. 

1. Amplitudo

Amplitudo je vodeći digitalni inovator u Crnoj Gori sa bogatim iskustvom u razvoju softvera, implementaciji ICT i IoT rješenja, digitalnom marketingu i dizajnu.

Amplitudo je ključno mjesto digitalne transformacije, društveno odgovorna kompanija koja želi na svijet donijeti najbolje od Crne Gore. Fabrika ideja koja ima kreativnost i talenat kao ključne sastojke i vrhunske proizvode kao krajnji rezultat.

Broj otvorenih pozicija: 4

Oblasti: Dizajn, Administracija i računovodstvo, HR

Pozicije: HR specialist, Grafički dizajner, Legal Affairs Officer

Lokacija: Podgorica

Kontakt: info@amplitudo.me, tel: +382 20 223 244

2. Alicorn

Alicorn je kompanija sa velikim iskustvom u internet marketingu, kao i u izradi softverskih rješenja i sadržaja za internet. Alicorn ekspertiza pokriva sve aspekte digitalnog prisustva, od osmišljavanja strategije i implementacije rješenja, do analize i mjerenja. Učinak cjelokupnog digitalnog nastupa  klijenata detaljno mjere i u hodu prilagođavaju pristup onome za šta mjerenja pokažu da proizvodi željeni efekat.

Kao tim, vole projekte koji pomjeraju granice kreativnoti i zahtjevaju pronalazak inovativnih načina za komunikaciju poruke klijenata, bilo da se radi o razvoju naprednih tehničkih rješenja ili kreiranju vizuelno privlačnih elemenata.

Broj otvorenih pozicija: 5

Oblasti: Web development, Marketing, Dizajn, Administracija i računovodstvo, Prodaja, Razvoj biznisa

Pozicije: Grafički dizajner, Content creator, Business development & Sales, Assistant za finansijski menadžment, Inženjer za razvoj softvera i video igara 

Lokacija: Podgorica

Kontakt: https://alicorn.me/

3. AI

AI je crnogorska MarTech kompanija, nastala kao rezultat simbioze marketinga i savremene tehnologije, sa ciljem kreiranja i pružanja novih i inovativnih digitalnih rješenja, prilagođenih potrebama i ciljevima klijenata.

Izuzetno su ponosni na činjenicu da su proglašeni i zvaničnim Google partnerom.

Broj otvorenih pozicija: 13

Oblasti: Web development, Marketing, Dizajn, Projektni menadžment, Administracija i računovodstvo, Prodaja

Pozicije: Marketing manager assistant, Project manager assistant, Grafički dizajner, UI/UX dizajner, Web developer, Copy/content writer, Business analyst, Campaign manager assistant

Lokacija: Podgorica

Detaljnije o otvorenim pozicijama u AI na linku: https://www.weareai.me/me/strucno-osposobljavanje/

4. CodePixel

Codepixel je kompanija za razvoj softvera koja stvara digitalne proizvode za web, mobilne uređaje i IoT sa velikim fokusom na korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI).

Sa agilnim i dinamičnim timom mladih profesionalaca Codepixel kombinuje inovacije i vješte programerske sposobnosti kako bi digitalnim startapovima i drugim biznisima pružio najbolje rješenje za njihove proizvode. Danas, kompanija Codepixel je prepoznata kao jedna od najinovativnijih u IT zajednici u Crnoj Gori, implementiranjem najboljih praksi i upotrebom modernih alata i tehnologija pri razvoju digitalnih proizvoda. 

Misija Codepixel-a je da donese vrijednost svojim uslugama i proizvodima, svojim klijentima i partnerima, svom timu i ostatku zajednice tako što će konstatno rasti i držati korak za globalnom IT ekspanzijom. 

Od svog osnivanja kompanija je radila na raznim projektima, od web razvoja, kroz strategiju proizvoda, do razvoja kompleksnih softvera, za klijente iz Evrope i SAD.

Broj otvorenih pozicija: 3

Oblasti: Web Development, Marketing

Pozicije: Backend developer; WordPress developer; Marketing 

Lokacija: Podgorica

Kontakt: info@codepixel.me, tel: +382 20 237 618

5. Čikom

U pitanju je kompanija za informatički inženjering i konsalting iz Podgorice, osnovana 1993. godine.

Danas je Čikom jedna od vodećih informatičkih kompanija u Crnoj Gori koja je od klasičnog isporučioca računarske opreme evoluirala u integratora i implementatora najsloženijih informatičkih rješenja, osposobljena da svojim korisnicima pruži najširi spektar usluga i roba u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

Čikom je danas prepoznatljiv po  sertifikovanom kadru  osposobljenom za realizaciju visokosofisticiranih mrežnih i komunikacionih sistema, po pouzdanim i savremenim softverskim rješenjima, po razgranatoj prodajnoj i servisnoj mreži i što je najvažnije po  hiljadama zadovoljnih korisnika.

Broj otvorenih pozicija: 11

Oblasti: Web development, Razvoj aplikacija, Mrežna infrastruktura, Analitika poslovnih procesa, Serverska infrastruktura, Analiza magacinskog rada.

Kontakt: prodaja@cikom.com, Tel: +382 20 218 181

6. Data Design

Data Design je kompanija za informatički inženjering i konsalting osnovana 2010. godine u Podgorici.

Od svog osnivanja do danas preduzeće se bave se razvojem, implementacijom i održavanjem informacionih sistema (pretežno iz oblasti e-trgovine, poslovnih informacionih sistema i saobraćaja), kao i uslugama digitalnog marketinga i izradom web rješenja.

Broj otvorenih pozicija: 8

Oblasti: Web development, Administracija i računovodstvo, Prodaja

Pozicije: 4 Web programera; 4 ekonomista za: službu podrške (1), službu operacija (1), službu prodaje (2).

Lokacija: Podgorica

Kontakt: info@datadesign.me, Telefon: +382 20 633 458

7. Euro-Unit Montenegro

Kompanija Euro-Unit Montenegro dio je Euro-Unit grupacije koja je vodeća kompanija u prodaji muzičkih instrumenata i profesionalne audio opreme u ovom dijelu Evrope.

Kompanija je počela je sa radom u Crnoj Gori 2007. godine, a danas posluje i u susjednim zemljama: Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Albaniji. Euro-Unit Montenegro bavi se prodajom, opremanjem i održavanjem profesionalne audio opreme i muzičkih instrumenata, iznajmljivanjem instrumenata i opreme za koncerte, konferencije i slične manifestacije, kao i projektovanjem, instalacijom i održavanjem sistema ozvučenja za sve vrste poslovnih prostora, javnih ustanova, škola, kafića, klubova, kao i konferencijskih sistema.

Broj otvorenih pozicija: 17

Oblasti: Marketing, Dizajn, Projektni menadžment, Prodaja

Pozicije: Projektovanje audio-video sistema; Integracija audio-video sistema; Servis audio-video opreme; Komercijala audio-video sektora; Web razvoj musicmarket.me; Marketing i dizajn; Nabavka i prodaja – rad sa inostranim partnerima

Lokacija: Podgorica

Kontakt: montenegro@euro-unit.me, +382 20 234 845

8. Glovo

Ova tehnološka kompanija nastala u Španiji, a najbrže je rastući multikategorijski startap u Evropi, zapadnoj Aziji i Africi. 

Kao globalna kompanija, njeguju dobre prakse u oblasti ljudskih resursa i načinu na koji grade i razvijaju talente. Glovo je takođe osnovan i kao lokalna kompanija u Crnoj Gori.

Broj otvorenih pozicija: 5

Oblasti: Prodaja, Menadžment kurira, Prodaja prostora na aplikaciji 

Pozicije: Brands Ads / komercijala (brendovi). Operacije / menadžment kurira. Podrška / content tim

Lokacija: Podgorica

Kontakt: stefan.kaludjerovic@glovoapp.com

9. Logate

Kompanija Logate implementira i održava softverske sisteme za banke i telekomunikacione gigante u Crnoj Gori i regionu, kao i za mnoge privredne subjekte, javne ustanove i preduzeća. Zajedno sa sestrinskim kompanijama zapošljava preko 90 inženjera, programera, ekonomista i dizajnera.

Logate tim eksperata ima stotine godina kolektivnog iskustva u razvoju, implementaciji i podršci u domenu enterprise softverskih rješenja. U februaru 2018. godine otvorili su vrata Logate Akademije, sa ciljem da kroz rastuću ponudu stručnih i akreditovanih obuka iz domena informacionih tehnologija osnažuje IT zajednicu u Crnoj Gori, edukuje IT kadar, kao i da promoviše zanimanja u IT industriji kao jako izazovna i zanimljiva, a deficitarna na tržištu rada. 

Broj otvorenih pozicija: 1

Oblasti: Administracija i računovodstvo

Pozicija: Asistent u finansijama

Lokacija: Podgorica

10. Naučno-tehnološki park Crne gore

Naučno-tehnološki park Crna Gore osnovan je sa ciljem pružanja podrške i jačanja potencijala ekonomskog rasta i razvoja Crne Gore, kroz osnivanje i rast kompanija/timova u visokotehnološkim djelatnostima.

Takođe, poseban aspekt djelovanja NTP Crna Gora je i podrška u razvoju i komercijalizaciji inovativnih ideja i projekata. NTP CG želi da postane generator inovacionih procesa u Crnoj Gori, pružajući podršku kompanijama koje su zasnovane na kreativnim, inovaciono orijentisanim i visoko tehnološki baziranim idejama.

Broj otvorenih pozicija: 6

Oblasti: Web development, Marketing, Dizajn, Projektni menadžment, Administracija i računovodstvo

Pozicije: Pravnik, Ekonomista, IT inženjer, Elektro inženjer, Grafički dizajner, Pripravnik u projektnom sektoru

Lokacija: Podgorica

Kontakt: office@ntpark.me

11. Oykos Development

Oykos Development u Crnoj Gori ima za primarni cilj podizanje stepena digitalizacije društva kroz uvođenje internacionalnih standarda i modernih softverskih rješenja u državne i privredne ustanove.

Firma izvozi softverske usluge na trzište USA i Njemačke, kao i drugih zemalja. Saradnjom sa međunarodnom mrežom eksperata formirana je obrazovna ustanova “Oykos Digital Hub” koja od 2020. godine aktivno doprinosi rješavanju problema deficitarnih kadrova u ICT oblasti. 

Broj otvorenih pozicija: 2

Oblasti: Web development

Pozicije: Front End Developer & Back End Developer

Lokacija: Podgorica

Kontakt: tijana.vrbnjak@oykos.me

12. PRONA - Fondacija za promovisanje nauke

Fondacija PRONA (Montenegrin Science Promotion Foundation) je osnovana 2004. godine, kao nevladina organizacija koja ima za cilj da popularizuje nauku; unapređuje naučno-istraživački rad; podstiče tehnološki razvoj; vrši međunarodnu razmjenu istraživača i studenata; afirmiše mlade naučne talente; unapređuje informisanje u nauci putem odgovarajućih medijskih formi; aktuelizuje primjenu naučnih rezultata u praksi; organizuje stručne i popularne skupove; osniva naučne centre u saradnji sa vodećim akademskim institucijama u svijetu; učestvuje u međunarodnim naučnim inicijativama; podržava saradnju sa crnogorskim naučnicima u dijaspori; promoviše naučne projekte strateškog značaja; podržava ekološke, biotehnološke i medicinske razvojne projekte i vrši druge aktivnosti koje su od interesa za društveni razvoj i promovisanje nauke u Crnoj Gori.

Broj otvorenih pozicija: 10

Oblasti: Marketing, Dizajn, Projektni menadžment, Prirodne nauke (Biologija, Medicina, Fizika).

Pozicije: Projektni menadžer, Istraživač, Marketing menadžer, Grafički dizajner

Lokacija: Podgorica

Kontakt: info@prona.org, Tel: +382 20 220 615

13. POS4ME

POS4me je kompanija koja se bavi konsultantskim djelatnostima u oblasti informacione tehnologije, razvojem i implementacijom programskih rješenja. Osim razvojnog dijela kompanija se bavi i distribucijom pos i fiskalne opreme, ali i razvojem aplikacija za finansijsku analizu.

Broj otvorenih pozicija: 4

Oblasti: Administracija i računovodstvo, Tehnička podrška

Pozicije: Tehnička podrška / Konsultant za implementaciju ERP sistema

Lokacija: Podgorica

14. ICT Cortex

I na samom kraju, za program stručnog osposobljavanja možeš se prijaviti i kod nas. 

Ove godine u potrazi smo za pripravnicima u sektoru: Marketinga (1), Dizajna (1), Finansija (1) i Internacionalizacije (1).

Kod nas ćeš imati priliku da stekneš korisna znanja iz navedenih oblasti, ali i da ih primijeniš u praksi uz pomoć iskusnih mentora.

Ne propusti priliku da budeš dio Cortex tima i u toku sa svim trendovima iz ICT oblasti.

Lokacija: Podgorica

Za više informacija, kontaktiraj sa nama na contact@ictcortex.me

Podsjećamo, pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Rok za prijavu na program stručnog osposobljavanja traje do 18. novembra 2023. godine, do 15.00h, a vrši se elektronskim putem, preko portala eUprave: https://www.euprava.me/.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica