Centralna banka Crne Gore (CBCG) priprema se za prvi Fintech Hakaton, a u okviru tih priprema organizuje niz panel diskusija. Jedna od tih diskusija, pod nazivom “Uticaj tehnologije na transformaciju platnih sistema – regulatorne perspektive,” okupiće stručnjake iz oblasti finansija i tehnologije.

Na ovom panelu će učestvovati istaknuti govornici iz različitih zemalja i organizacija, a diskusiju će moderisati Ivan Bošković, direktor Direkcije za platni sistem i finansijske tehnologije CBCG. Panelisti koji će deliti svoje perspektive i iskustva na temu transformacije platnih sistema su:

·         Holti Banka, ekspert za finansijski sektor iz Svjetske banke

·         Anikó Szombati, izvršna direktorica za digitalizaciju i razvoj fintech sektora u Centralnoj banci Mađarske

·         Igor Veličkovski, direktor Sektora za platni promet u Narodnoj banci Sjeverne Makedonije

·         Ledia Bregu, direktor Sektora za platni promet, računovodstvo i finansije u Banci Albanije

·         Andrija Jovović, direktor Sektora za platni promet u Centralnoj banci Crne Gore

Diskusija će se fokusirati na ulogu tehnologije u transformaciji platnih sistema, pri čemu će regulatorne perspektive biti u centru pažnje. Panelisti će razmotriti aktuelne trendove, izazove i prilike u oblasti platnih sistema, kao i regulatorne pristupe i inicijative koje podržavaju inovacije u finansijskom sektoru.

 

Panel No.3 je deo šireg okvira priprema za prvi Fintech Hakaton koji će se održati 22. oktobra, a cjelokupan događaj biće dostupan za praćenje na zvaničnom YouTube kanalu Cortex-a. Ova inicijativa ima za cilj promovisanje dijaloga između relevantnih aktera u finansijskom sektoru i tehnološkoj zajednici radi unapređenja platnih sistema i pružanja boljih finansijskih usluga.

Help desk

HR Platforma

Registar članica