Projekti

Projekat “StepUp with Cortex” 


Projekat “StepUp with Cortex”, koji je klaster ICT Cortex realizovao u saradnji sa Glavnim gradom Podgoricom, uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora”, zatvoren je je obilježavanjem završnog događaja projekta 14. novembra 2022. godine.  


U periodu od marta do novembra ove godine realizovano je pet programa edukacije, bilo angažovano ukupno 10 trenera; a oko 100 zaposlenih iz 12 kompanija je prošlo edukaciju; zaposleni iz ICT Cortex izvršne kancelarije takođe su uspješno prošli edukaciju za agilni projektni menadžment; urađene su preporuke za unapređenje poslovnog ambijenta za IT kompanije na nivou Glavnog grada.


U ovom projektu, učestvovale su sljedeće kompanije: Alicorn, Amplitudo, Arhimed, Bild studio, Codepixel, Codeus, Data Design, DigitalBee, Fleka, Logate, Omnitech i Oykos Development. 


Završnom događaju projekta prisustvovali su učesnici treninga, predstavnici kompanija – korisnici projekta, treneri i predavači, kao i predstavnici Glavnog grada i ICT Cortexa. 


Saradnja Glavnog grada i ICT Cortex-a na ovom projektu je još jedna potvrda zajedničkog djelovanja u cilju unapređenja ukupnog poslovnog ambijenta i stvaranja inovativnog ekosistema za IT kompanije na nivou Glavnog grada, gdje se stvaraju uslovi za razvoj inovativnih proizvoda i plasiranje na međunarodna tržišta.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica