Press Događaji

Zvanično obilježen početak gradnje stambenog kompleksa “Cortex selo” 

Devetog novembra ozvaničen je početak izgradnje stambenog kompleksa namijenjenog zaposlenima u IT kompanijama članicama ICT Cortexa. U prisustvu budućih stanara, partnera i saradnika ovog kompleksa svečano je položen kamen temeljac ovog ambicioznog projekta.

Ovaj važan korak predstavlja realizaciju dugoočekivanog projekta poznatog kao Cortex selo, čija je inicijativa pokrenuta prije više od godinu dana. Cilj ovog projekta jeste rješavanje ključnog životnog pitanja stručnjaka iz IT industrije – stambenog obezbjeđenja. 

“Jako sam ponosan što smo uspjeli da obezbjedimo 100 stanova mladim IT porodicama jedan vrlo kvalitetan i udoban dom prije svega, koji je fokusiran na porodicu, imamo neke lijepe sadržaje koji će nas tu okupiti i moram da kažem da sam jako ponosan na cjelokupan projekat.”

Tarik Zaimović, izvršni direktor ICT Cortex-a

Na gradilištu su se okupili budući stanari, partneri i saradnici ovog kompleksa kako bi prisustvovali ceremoniji polaganja kamena temeljca, označavajući zvanični početak gradnje. 

“Zadovoljstvo je što i na zvaničan način obilježavamo početak rada da se zajedno uvjerimo da dinamika, rokovi i kvalitet rada idu u skladu sa planiranim. Plan za završetak radova je 13. mart 2025. godine, ali se mi trudimo da, zajedno sa našim partnerima i u korist krajnjih korisnika završimo par mjeseci prije.”

Zoran Drobnjak, izvršni direktor Eurozox-a

S obzirom na to da će ovaj stambeni kompleks činiti čak 30% zelene površine, sadnjom drveta simbolično je obilježen ne samo početak gradnje već i naglašena posvećenost očuvanju prirodne sredine i stvaranju harmoničnog okruženja za buduće stanare.

“Ovaj poduhvat predstavlja značajan korak prema unapređenju lokalne zajednice, istovremeno pružajući podršku mladim porodicama u rješavanju stambenog pitanja. Ovo je naš doprinos razvoju IT industriji i ponosni smo što smo u mogućnosti da podržimo projekat sa inspirativnom vizijom, koji će postaviti nove standarde održive stambene izgradnje u Crnoj Gori. Drago nam je što su nas IT kompanije iz klastera ICT Cortex prepoznle, kao partnera sa kojim žele da stvaraju bolji i održivi ambijent. Za nas je čast biti dio ovakvog tima.”

Miraš Đelošević, NLB Banka

Projekat stambenog obezbjeđenja iniciran je od strane privrede – 19 IT kompanija, koje će pružiti potpunu podršku za svoje zaposlene i njihove porodica u riješavanju jednog od važnih životnih pitanja, čime se krenulo i zvanično u realizaciju po prijavi gradnje projekta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica