Svijet je u momentu prekretnice, u kojoj vještačka inteligencija (AI) i tehnologija predstavljaju temelje sledeće industrijske revolucije. Od oblasti zdravstva i finansija do proizvodnje i maloprodaje, AI i tehnološke inovacije transformišu dosadašnje industrijske pejzaže i potiču talase inovacija kakve do sada nismo mogli ni zamisliti.

U svijetlu ovih dinamičnih promijena, AI Tech Summit postaje nezaobilazan događaj za svakog profesionalca koji teži da istraži najnovija rješenja u oblasti vještačke inteligencije, nezavisno o industriji kojoj pripada. Ovaj događaj omogućava ne samo upoznavanje sa najnovijim tehnološkim dostignućima, već i slušanje inspirativnih lidera kompanija iz navedene oblasti koji će sa vama podijeliti svoja iskustva i vizije. U nastavku vam predstavljamo pet ključnih razloga, zbog kojih ne biste smjeli da propustite AI Tech Summit koji će se ovog septembra održati u Skoplju.

1. Fokus na etičkim pitanjima i upravljanju

Od kada je pojam vještačke inteligencije postao dio naše svakodnevnice, u javnosti se sve češće i češće pojavljuje briga koja se odnosi na etička pitanja i upravljanje. Mnogi misle da će navedeni fenomen u potpunosti promijeniti svijet onakav kakav mi poznajemo, i da će postati neizostavan segment našeg funkcionisanja. Shodno tome, neka od nezaobilaznih pitanja koja svako od nas postavlja, odnose se na etičke standarde u upravljanju vještačkom inteligencijom: “Da li će ovo narušiti moju privatnost? Koliko su moji podaci bezbijedni? Da li je vještačka inteligencija nešto što može da ugrozi našu egzistenciju?”

Na AI Tech Summitu ćete dobiti dublji uvid u važnost etičkih principa i pravilnog upravljanja u domenu vještačke inteligencije. Razmatraće se kako se AI tehnologija može koristiti uz poštovanje etičkih normi, kako možemo osigurati da se njene prednosti iskoriste na najbolji način za društvo i pojedince, koji su to najveći etički izazovi u AI tehnologiji. Ukoliko želite da saznate odgovore na navedena pitanja, kao na još mnogo drugih, AI Tech Summit je pravo mjesto za vas.

2. Revolucija u finansijskoj industriji

Finansijska industrija je jedno od područja koje je doživjelo izuzetno značajne transformacije zahvaljujući brzom napretku vještačke inteligencije. Na AI Tech Summit-u, imaćete jedinstvenu priliku da istražite kako upravo ovaj sektor postaje preobražen putem inovacija i tehnoloških napredaka koje donosi vještačka inteligencija.

Jedan od najupečatljivijih načina na koje AI utiče na finansijsku industriju jeste unaprijeđenje procesa donošenja odluka. Sistemi zasnovani na vještačkoj inteligenciji analiziraju ogromne količine podataka i identifikuju obrasce koji bi bili teško uočljivi ljudskim okom. Na AI Tech Summitu ćete saznati kako ovi sistemi pomažu u bržim i preciznijim odlukama, unaprijeđujući cjelokupno poslovanje finansijskih organizacija.

Lideri iz AI industrije će na samitu dijeliti svoje uvide i iskustva, kroz konkrente primjere na koje vještačka inteligencija oblikuje budućnost ovog sektora. Kroz najnovije primjere iz prakse, posjetioci će biti upućeni u revolucionarne načine na koje se vještačka inteligencija integriše u svakodnevno poslovanje finansijskih institucija i sistema.

3. Optimizacija poslovanja uz podatke

Jedna od ključnih prednosti vještačke inteligencije jeste njen kapacitet da uči iz podataka. Na samitu ćete saznati kako AI tehnologija koristi procese dubokog učenja da bi se neprestano unaprijeđivala. U današnjem digitalnom dobu, organizacije generišu ogromne količine podataka svakog dana. Na AI Tech Summitu ćete saznati kako se ovi podaci mogu koristiti kao dragocjen resurs za razvoj inovativnih strategija i poslovnih modela. Vještačka inteligencija vam omogućava da duboko analizirate ove podatke, otkrivate skrivene obrasce i pravilnosti, te na osnovu toga donosite bolje informisane odluke.

4. Generativna vještačka inteligencija: Kreiranje inovacija i dizajna u inženjeringu i proizvodnji

U svijetu inženjeringa i proizvodnje, konstantno tražimo nove načine kako da unaprijedimo efikasnost, optimizujemo procese i razvijemo inovativne proizvode. Na AI Tech Summitu, otvaraju se vrata svijetu generativne vještačke inteligencije, aspektu AI tehnologije koji donosi revolucionarne promjene u navedenim oblastima.

Kroz praktične primjere saznaćete kako organizacije koriste generativnu vještačku inteligenciju za stvaranje revolucionarnih proizvoda i rješenja. Od mašinskih djelova do arhitektonskih koncepta, generativna AI otvara nove horizonte za inovacije, omogućavajući brži i efikasniji razvoj novih ideja.

5. Ko-evolucija vještačke inteligencije i ljudi: Partnerstvo za napredak čovječanstva

U svijetu sveprisutne tehnologije i ubrzanog tehnološkog napretka, pitanje odnosa između vještačke inteligencije i ljudske rase postaje sve relevantnije. Na AI Tech Summitu, imaćete priliku da saznate kako vještačka inteligencija može ko-evoluirati sa ljudima kako bi postigli veći napredak i unaprijeđenje u različitim sferama društva.

Dok tehnologija, uključujući vještačku inteligenciju, postaje sve sofisticiranija, postavlja se pitanje kako je najbolje iskoristiti njenu moć u skladu sa ljudskim vrijednostima i potrebama. Na AI Tech Summitu ćete saznati kako ljudska kreativnost i maštovitost mogu da se povežu sa tehničkim kapacitetima vještačke inteligencije. Kroz ovu ko-evoluciju, stvara se nova paradigma gdje tehnologija podržava ljudske napore ka inovacijama i rješavanju složenih problema.

Note: Ostalo je manje od 50 karata u prodaji

AI Tech Summit održaće se u Sjevernoj Makedoniji, u Skoplju, od 29. do 30. septembra 2023. godine, u organizaciji TBM Group, vodeće evropske kompanije za organizaciju svjetski renomiranih konferencija. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao ICT Cortex partner navedenog događaja, a našim članicama omogućili smo posebne popuste za članske i sponzorske pakete.

Posjetom AI Tech Summitu, imaćete priliku da se povežete sa vodećim stručnjacima iz oblasti vještačke inteligencije, koji nam između ostalog dolaze iz kompanija kao što su Microsoft, Google, Tesla, Boston Consulting i mnoge druge, saznate o najnovijim trendovima i primjenama tehnologije, te da doprinesete oblikovanju budućnosti uz etički i odgovoran pristup AI tehnologiji.

Ukoliko ste zainteresovani za navedeni događaj, više informacija o istom, kao i kartama, možete pronaći na web stranici www.techsummit.ai.

Autor: Stefan Blečić