Centralna banka Crne Gore, u saradnji sa ICT Cortex i Udruženjem banaka Crne Gore organizuje prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori“. 

CBCG FinTech Hackathon, četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, biće održan od 22. do 24. oktobra 2021. godine.

Pravo učešća na hakatonu imaju crnogorski državljani koji su uključeni u projekte koji se tiču fintech-a ili imaju inicijalnu ideju o tome kako bi se ova oblast mogla unaprijediti. Žiri će od pristiglih prijava, odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će dobiti mogućnost da se takmiče za nagrade. Tri tima, koja, po odluci stručnog žirija, prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od 3.000 eur za prvu, 2.000 eur za drugu i 1.000 eur za treću nagradu.

Prijava za hakaton će biti dostupna na linku od 1. septembra do 15. oktobra 2021. godine.

Zadovoljstvo nam je što smo dio prvog Fintech Hakatona u organizaciji CBCG, koji ima za cilj da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga, te da i na ovaj način damo svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa. CBCG Fintech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju.

Predstavnici CBCG su bili gosti na našem prethodnom Meet Up događaju. Ukoliko nijeste pratili, odgledajte cijeli video na našem Youtube kanalu.