ICT Cortex osnovale su inovativne IT kompanije u čijim redovima su neki od nagrađivanih i priznatijih stručnjaka iz oblasti preduzetništva, menadžmenta i inovativnosti. U utorak, 06. 07. 2021. održana je dodjela nagrada od strane Asocijacije menadžera Crne Gore koja je izabrala laureatkinje i laureate za 2020. godinu.

Ovom prilikom uručena je nagrada našoj predsjednici Upravnog Odbora Sanji Gardašević, za najbolju menadžerku mikro preduzeća u Crnoj Gori za 2020. godinu – Alicorn.
“Kada smo osnivali Alicorn, bili smo vođeni željom da kreiramo firmu u kojoj ćemo voljeti da radimo. Firmu za koju, da nam neko o dragih ljudi priča, bismo mogli da kažemo – ‘to je pravi kolektiv za tebe’. U prethodne tri godine smo postigli sjajne rezultate i porasli višestruko, ali sam kao menadžer možda najviše ponosna na to što uspjeli da očuvamo kulturu kompanije do koje nam je izuzetno stalo.” – istakla je Sanja dok je govorila o značaju primljenog priznanja.

Kompanije članice su i u ranijim godinama bile prepoznate od strane poslovne zajednice, kroz brojna priznanja Privredne Komore Crne Gore, Unije poslodavaca Crne Gore, kao i Asocijacije menadžera Crne Gore. U 2020. godini, Privredna komora Crne Gore uručila je nagradu za inovativnost našoj osnivačkoj članici Amplitudo, a ovo je ujedno i jedno od najznačajnijih priznanja u Crnoj Gori.

Unija poslodavaca Crne Gore, uručila je nagradu za “Naj menadžerku u privredi” u 2018. godini Kseniji Iković, kreativnoj direktorki iz kompanije članice Bild Studio, dok je Studio Fleka, čiji je izvršni direktor Miloš Milošević, dobitnik nagrade za doprinos razvoju preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope – “Stvaratelji za stoljeća” za 2018. godinu. Ovim priznanjem, već godina unazad, ističu se preduzetnici, kompanije i pojedinci koji su svojim radom, kreativnošću, znanjem i ostvarenim rezultatima doprinijeli razvoju zajednice u kojoj stvaraju.

U kategoriji malih preduzeća za menadžera godine u 2017. izabran je Ivica Tatar, suosnivač i Strategy Lead naše kompanije članice Logate, dok je za menadžera 2016. godine u malim preduzećima proglašen Tarik Zaimović, direktor kompanije članice Bild Studio.

Ponosni smo na dosadašnje rezultate kompanija članica i vjerujemo da nas čekaju još brojna priznanja kao udruženja koje sinergijski djeluje na cijelu privredu u Crnoj Gori. Snaga je u našim ljudima koji posvećeno rade na jačanju IT industrije, a raduje nas kada to prepozna i zajednica u kojoj poslujemo.