Milatović je istakao da će sa pozicije predsjednika apelovati na nadležne institucije i sve društvene aktere da stvaraju podsticaje za vrijedne, primjerne i predane pojedince i prepoznaju njihov potencijal, na taj način gradeći društvo na kvalitetnim temeljima

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Jakov Milatović organizovao je u Vili Gorica prijem za istaknute učenike i najbolje đake srednjih škola generacije 2022/2023.

Milatović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, najavio da će prijem postati tradicionalan, kao jasan znak da trud i posvećenost u oblasti obrazovanja ne smiju ostati neprimijećeni i neprepoznati od strane države.

Ne čekajte da odrastete kako biste shvatili značaj trenutka u kojem se nalazite, jer pred vama se pruža spektar mogućnosti da svojim talentima i kreativnošću zavrijedite mnogo veća priznanja od onog zbog kojeg ste sada ovdje. Uvijek budite svjesni vrijednosti koju dajete Crnoj Gori i svijetu, svojom sposobnošću da napravite razliku i utičete na zajedničku budućnost. Iako mladi, ponosno zastupajte pozitivne vrijednosti iz tradicije naše zemlje i ne zaboravite da se zajedništvom, solidarnošću i povjerenjem postižu najprimjetniji rezultati”, kazao je Milatović.

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

On je istakao da će sa pozicije predsjednika apelovati na nadležne institucije i sve društvene aktere da stvaraju podsticaje za vrijedne, primjerne i predane pojedince i prepoznaju njihov potencijal, na taj način gradeći društvo na kvalitetnim temeljima.

U vašim godinama kada ste u raskoraku između svijeta odraslih i djece, želim vam da ostanete znatiželjni, nepokolebljivi u svojim ambicijama, da težite izvrsnosti i ne dozvolite da vas išta skrene sa puta ostvarivanja snova. Ne sumnjam da ćete se u godinama koje dolaze dodatno usavršavati i raditi na samorazvoju i da ćemo se u još nekoj prilici susresti i slaviti vaše uspjehe. Ostanite najbolji i kao takvi budite privrženi Crnoj Gori, jer ste joj potrebni”, kazao je Milatović.

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

On je, kao poklon za ostvarene rezultate, uručio vaučere za tablet uređaje za 62 najuspješnija srednjoškolca. “Uređaji su donacija ICT Cortex – klastera za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore, njegovih članica Čikom, Sky Sat i Sky express, kao i Fondacije „Čini dobro“. Osim donacije u tabletima, svim đacima će biti omogućen pristup oko 30 Premium kurseva na platformi Cortex akademije kao i 50 best seller knjiga iz oblasti marketinga, dizajna, programiranja, projektnog menadžmenta i tehnologija“, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Preuzeto sa sajta Vijesti.me