.ME domen je nacionalni internet domen najvišeg nivoa (ccTLD) za Crnu Goru, globalno dostupan za registraciju bez ikakvih ograničenja. To znači da bilo ko može registrovati .ME domen kod njihovog omiljenog registrara. Uprkos tome što je .ME nacionalni domen, veoma je sličan generičnim domenima najvišeg nivoa (gTLD) u smislu politika, ciklusa domena i benefita sa strane SEO, a što je najvažnije, Google ovaj domen tretira kao bilo koji drugi generični domen najvišeg nivoa (dakle ne kao lokalni domen nego kao globalni).

.ME je postao dostupan za registraciju u julu 2008. godine, i odmah je prepoznat kao domen koji ima lični pečat te je zbog toga privlačan i kompanijama i pojedincima širom svijeta. Prvih 100.000 domena registrovani su u prvih 48 sati.

Danas, .ME registracije pristižu iz cijelog svijeta, a uglavnom iz SAD, Kine, Kanade, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Usluge i proizvodi

  • .co.me, .net.me, .org.me, its.me i priv.me (za opštu upotrebu)
  • edu.me (za institucije obrazovanja u Crnoj Gori)
  • ac.me (za akademske i više institucije kao što su univerziteti;
  • gov.me (za vladu i državne vlasti)

Projekti

Spark.Me

Najveća marketinška konferencija u Jugoistočnoj Evropi.Škola programiranja

Besplatna doMEn škola programiranja za osnovce i srednjoškolce, u organizaciji kompanije doMEn i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, je nastala 2008. godine sa ciljem da omogući polaznicima usavršavanje u ovoj veoma traženoj oblasti kako bi ih osposobili za tržište rada budućnosti.

First Lego League

FIRST LEGO Liga je nacionalno takmičenje u robotici za djecu od 9 do 16 godina koje organizuje fondacija “Mladi pronalazači Crne Gore” pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva prosvjete Crne Gore, kao i kompanije doMEn.


Kontakt

https://domain.me/me/o-me/#what-is-me-domain
City kvart Masa Djurovica Lamela 3/1 Podgorica, 81000 Crna Gora
+382 77 300 070