Glavni grad Podgorica u saradnji sa udruženjem ICT Cortex, organizuje ICT WEEK – Podgoričku nedjelju ICT događaja. U pitanju je niz događaja na teme iz oblasti informacionih komunikacionih tehnologija koji su raspoređeni u 7 dana bogatog sadržaja. 

Glavni sponzor ICT nedjelje je počasna članica klastera, Crnogorski Telekom, a organizaciju događa podržali su i Naučno-tehnološki Park Crne Gore, Centralna banka Crne Gore i Sky Express. 

Svečano otvaranje ICT week-a planirano je za ponedjeljak, 3.oktobra kada će biti predstavljeni i dobitnici Konkursa Glavnog grada za podršku startup ICT zajednici, kojima će biti uručeni vaučeri za odlazak na najveću IT smotru, konferenciju Web Summit u Lisabonu. Prvog dana ICT nedjelje će biti organizovano i II networking okupljanje predstavnika ICT zajednice u organizaciji klastera, uz muzički program grupe Lombelico band.

Utorak, 4.oktobar, rezervisan je za dva tematski odvojena događaja: u 10h u hotelu CUE počinje konferencija na temu sajber bezbjednosti “Integrator” koju organizuje članica klastera, Sky Express, dok će u poslijepodnevnim časovima, za sve ljubitelje gaming-a, biti organizovan Gaming night – prezentacije crnogorskih gaming studija i njihovih pionirskih koraka u ovoj perspektivnoj industriji, uz centralni događaj 3Hills takmičenje “League of Legends” i prateće zabavne sadržaje.

Treći dan ICT nedelje posvećen je mladim inovatorima. Na štandovima IT kompanija i inovativnih organizacija održaće se različiti tipovi radionica, kvizova i takmičenja iz oblasti programiranja, gejminga i IT inovacija, a sadržaj predviđen za ovaj dan najviše će obradovati mlađu populaciju. 

Završni događaj prve sezone programa edukacije iz oblasti ICT-a, Cortex akademije, biće organizovan takođe u okviru ICT nedjelje, 6.oktobra. 

Istog dana, planiran je i meetup posvećen damana u ICT-u u Kuslevovoj kući – Women in tech, na kojem će uzeti učešće uspješne dame koje svojim radom potvrđuju da žene zavređuju mjesto u ovoj perspektivnoj i brzo rastućoj industriji. U četvrtak, 6. oktobra, Crnogorski Telekom će u hotelu Hilton poslovnoj zajednici predstaviti napredna rješenja za digitalizaciju malog i srednjeg biznisa.

Uloga finteka u demokratizaciji finansijskog okruženja“ naziv je CBCG Fintech konferencije koju, drugu godinu za redom, organizuje Centralna Banka Crne Gore u saradnji sa ICT Cortex-om i Udruženjem banaka Crne Gore. Osim predstavnika centralnih banaka Evrope i Azije, međunarodnih fintech kompanija, na istoj će uzeti učešće i Evropska banka za obnovu i razvoj, kompanija Mastercard, kao i crnogorski bankarski i ICT sektor – članice crnogorskog klastera ICT Cortex. U okviru konferencije biće organizovana i ceremonija otvaranja regionalnog CBCG Fintech hakatona – 48časovnog takmičenja u kreiranju fintech rješenja. 

Treća konferencija u ovoj nedjelji posvećenoj ICT-u, biće organizovana narednog dana, u subotu 8.oktobra pod nazivom IT Spot. Konferenciju će otvoriti Janek Rozov iz Vlade Estonije, te na primjeru svoje zemlje ukazati moguće pravce digitalizacije javne uprave. Na konferenciji će biti riječi o trendovima u IT-u, važnosti ekosistema ali i razvoja lidera koji će inicirati i sprovoditi digialne promjene u društvu, pametnim gradovima… 

Na bini će se pojaviti predstavnici regionalne IT scene ali i stručnjaci iz oblasti oblasti upravljanjem ljudskih resursa, pametnih gradova.

Zatvaranja ICT week-a planirano je u nedjelju, 9.oktobra u hotelu Hilton, nakon proglašenja pobjednika II CBCG Fintech Hakatona. 

Glavni sponzor ICT nedjelje je počasna članica klastera, Crnogorski Telekom, lider na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori i aktivni učesnik u digitalnoj transformaciji Crne Gore.