Neophodnost intezivniranja inovativne djelatnosti u cilju ekonomskog i društvenog napretka Crne Gore glavna je poruka osmog MeetUp-a, koji je održan 25.maja, u organizaciji ICT klastera Cortex i Privredne komore Crne Gore. 

Sveobuhvatnost i dovoljnost usvojene zakonske regulative donešene u cilju uspostavljanja i razvoja inovativne djelatnosti, način na koji se mogu koristiti benefiti i mogući razlozi nedovoljnog korišćenja potencijala koje ovaj zakonodavni okvir nudi,  kao  i predlozi na koji način se sistemski može unaprijediti i intezivirati inovativna djelatnost, teme su na koje su panelisti i učesnici vodili konstruktivan dijalog.

Na pitanja i nedoumice iz ove oblasti, u dijalogu sa učesnicima odgovore su dali panelisti, koji su bili aktivni sudionici u procesu donošenja, implementacije i korišćenja podsticaja ovog revolucionarnog inovativnog zakonodavnog okvira: Marijeta Barjaktarović Lanzardi – Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore, Nenad Novović – predsjednik skupštine ICT Cortex, vlasnik kompanije Amplitudo, Velibor Bošković – Naučno tehnološki park, Saša Ivanović – konsultant UNDP, Bojana Femić Radosavović – Fond za inovacije i Đorđije Brkuljan – Inovaciono  preduzetnički centar Tehnopolis.

Događaj je izazvao veliko interesovanje svih potencijalnih korisnika benefita i mjera koje proističu iz inovacionog zakonodavnog okvira, a to su: privredna društva, startapovi, spinofovi i druga pravna lica, naučnoistraživačke ustanove, centri izvrsnosti i ustanove visokog obrazovanja koje obavljaju inovativne aktivnosti, pronalazači, inovatori i frilenseri. 

Zaključci sa ovog uspješno organizovanog MeetUp-a biće razmatrani i usvojeni na radnom sastanku, koji će biti održan sljedeće nedjelje, u kom će učešće uzeti najvažniji subjekti inovacione zajednice. Tema sastanka, takođe, biće razmatranje i definisanje prioriteta za unaprjeđenje ICT sektora, i cjelokupnog inovativnog ekosistema koji će biti predstavljeni ključnim donosiocima odluka.

Ukoliko nijeste bili u prilici da popratie osmi po redu Cortex meetup, snimak događaja možete pronaći na YouTube kanalu klastera ICT Cortex.