Na svečanoj ceremoniji proslave jubileja 20 godina postojanja Unije poslodavaca, klaster ICT Cortex dobio je posebno priznanje za sprovedene aktivnosti u 2022. godini: Priznanje za poslovnu politiku koja povezuje društveno-odgovorno poslovanje i informaciono-komunikacione tehnologije, i primjenjuje ih u redovnoj praksi.

Priznanje je uručeno direktorici marketinga Tanji Dukić, koja se zahvalila Uniji poslodavaca na priznanju te izrazila zadovoljstvo što je prepoznat doprinos klastera zajednici kroz brojne realizovane projekte, od kojih su se posebno izdvojili Cortex akademija i Prva podgorička ICT nedjelja.

 

 

Osnovan sa ciljem da bude predvodnik u digitalnoj transformaciji privrede i javne uprave, kao i da unaprijedi okvir i ekosistem koji je neophodan za obezbjeđivanje digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju, Crnogorski klaster ICT Cortex je za nepune dvije godine rada okupio 34 renomirane IT kompanije koje su prepoznale značaj i potrebu postojanja ove organizacije za digitalni razvoj Crne Gore. Uspjeli smo da se uvežemo sa akademskim i javnim sektor, pokrenemo brojne projekte među kojima i najveći program edukacije u oblasti ICT edukacije Cortex akademiju, organizujemo prvi ICT week, realizuje nekoliko projekata u oblasti internacionalizacije, te osnujemo fondaciju kroz koju ćemo udruženi nastaviti da vraćamo zajednici u kojoj poslujemo.”

U svom izlaganju, Tanja je približila ideju Fondacije “Čini dobro” koja okuplja crnogorske kompanije godinama unazad prepoznatljive po svom društveno odgovornom poslovanju.

“Kroz Fondaciju, udruženi, ulažemo u zdrave i progresivne ideje, stvaramo mogućnosti za edukaciju, oslanjamo se na zelene inicijative i dajemo podršku razvoju digitalnih servisa. Fondacija “Čini dobro je otvorena za nove članice, za drustveno odgovorne kompanije koje ovim putem pozivam da nam se pridruže, da zajedno činimo dobro