ICT Cortex u saradnji sa Glavnim gradom započeo realizaciju projekta koji je finansiran od strane Kraljevine Norveške

Pet projekata usmjerenih na povećanje konkurentnosti malih biznisa u Crnoj Gori kroz njihovu transformaciju, među kojima projekat klastera ICT Cortex – StepUp with Cortex, podržani su od strane Kraljevine Norveške kroz projekat „Norveška za vas – Crna Gora”, koji sprovodi UNOPS u partnerstvu sa UNDP. 

Projekat “StepUp with Cortex”, koji klaster ICT Cortex realizuje u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica, biće usmjeren na usavršavanje i edukaciju u oblasti poslovnih vještina, kako bi se unaprijedila konkurentnost naših kompanija kroz jačanje vještina zaposlenih. Kompanije koje će učestvovati u ovom projektu su: Alicorn, Amplitudo, Arhimed, Bild, Codepixel, Codeus, Data Design, DigitalBee, Fleka, Logate, Omnitech i Oykos Development. 

“Dobijenu donaciju u iznosu od 50.000 dolara ćemo iskoristiti za osnaživanje vještina preko 100 zaposlenih u članicama klastera ICT Cortex. Fokus obuka biće na razvoju znanja i kompetencija iz oblasti poslovne komunikacije, upravljanja projektima, prodaje, finansija i liderstva. Sektor IT-a i segment malih i srednjih preduzeća čine stub razvoja ekonomije Crne Gore, a Glavni grad smatramo vrlo značajnim partnerom za razvoj poslovnog okruženja i kreiranje inovativnog ekosistema”, saopštila je direktorka projektne kancelarije ICT Cortexa, Ferida Mandić.

“Ovaj projekat je potvrda da zajedničkim djelovanjem sa ICT klasterom možemo poboljšati poslovni ambijent za IT kompanije na teritoriji Podgorice, gdje se stvaraju uslovi da oni mogu iz našeg grada razvijati inovativne proizvode i plasirati ih na međunarodno tržište”, dodao je direktor CIS u Glavnom gradu, Džemal Lekić.

Projekat „Norveška za vas – Crna Gora” će podržati subjekte koji pružaju podršku razvoju malih biznisa u saradnji sa opštinama, čime će biti poboljšano poslovanje najmanje 70 malih preduzeća, kroz unapređenje marketinga i pregovaračkih vještina, uvođenje inovativnih pristupa u tehnološki proces, usavršavanje poslovne komunikacije, upravljanja projektima, finansija i liderstva, uvođenje digitalizacije, kao i promociju najboljih praksi za kvalitet, sigurnost i povjerenje u proizvodnju malih biznisa kroz implementaciju relevantnih ISO standarda.