ICT Cortex dobitnik priznanja za izuzetan doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi

Klaster ICT Cortex dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi za 2021. godinu, koje je uručeno 14. juna 2022. na svečanosti povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. 

Za nešto više od godinu postojanja, klaster ICT Cortex je u saradnji sa kompanijama članicama, a kroz podršku Fondacije “Čini dobro”, realizovao pet akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Briga o zajednici u kojoj poslujemo, jedan je od osnovnih principa sinergijskog djelovanja kompanija u okviru klastera ICT Cortex, a akcije dobrovoljnog davanja krvi pružaju priliku da kroz human gest osiguramo bezbjedniju budućnost svim građanima.” – saopštili su iz izvršne kancelarije ICT Cortex.

U budućem periodu, društveno odgovorni segment poslovanja klastera ICT Cortex biće realizovan kroz novosonovanu Fondaciju “Čini dobro” – neprofitno udruženje koje je okupilo uspješne crnogorske kompanije – Amplitudo, Bild studio, Coinis, Codeus, Hipotekarnu banku i UNIQA osiguranje, u namjeri da ujedinjeni realizuju inicijative koje će ostaviti dugoročan efekat na cjelokupnu zajednicu. 

Fokus budućeg djelovanja Fondacije “Čini dobro” biće ulaganje u zdrave i progresivne ideje, sa ciljem osnaživanja zajednice kroz podršku projekata iz oblasti edukacije, podrške razvoju zelenih inicijativa, te razvoja digitalnih servisa. Sa vizijom da postanemo prepoznatljivi kao pokretači promjena u društvu, kroz Fondaciju “Čini dobro” bićemo usmjereni na stvaranje mjerljivih rezultata, vođeni isključivo filantropskim motivima” – ističu iz klastera ICT Cortex.

U skladu sa rastom IT industrije u Crnoj Gori, ali i globalno, iz izvršne kancelarije klastera vjeruju da če kroz predan rad, učiniti da Fondacija “Čini dobro” postati prepoznata kao institucija za finansiranje i podršku sjajnim idejama i projektima.

Za više detalja, posjetite zvanični sajt – www.cinidobro.me