Coinis-inovativna crnogorska ad-tech kompanija

Za sve one koji su upućeni u crnogorski IT i marketing sektor, kompanija Coinis sasvim sigurno ne predstavlja nepoznanicu. Onima koji ipak nisu pretjerano upoznati sa navedenim oblastima, potrudićemo se da im približimo djelatnosti i sam način funkcionisanja kompanije koja je sasvim sigurno obilježila prethodnih deset godina i značajno podigla nivo poslovanja u Crnoj Gori.

Efikasnije i fokusiranije oglašavanje

Jedna od glavnih djelatnosti  ove kompanije, svakako jeste affiliate marketing. Za sve one kojima navedeni pojam nije pretjerano poznat, treba istaći da se radi o modelu oglašavanja u kojem publisheri (vlasnici digitalnih proizvoda poput web sajtova, aplikacija ili ekstenzija) promovišu proizvode ili usluge oglašivača (advertisera) putem različitih digitalnih kanala, uključujući web sajtove, blogove, aplikacije i društvene mreže. Coinis se fokusira na razvoj i implementaciju rješenja koja pomažu publisherima da generišu prihode postavljajući oglase na svoje digitalne proizvode, dok istovremeno oglašivačima pružaju mogućnost da ostvare svoje marketinške i prodajne ciljeve. Ovaj poslovni model je itekako značajan jer omogućava partnerima da ostvare pozitivan povrat na ulaganje (ROI) putem efikasnijeg i fokusiranijeg oglašavanja

Karijera u affiliate marketingu

Njihova preporuka svim mladim i zainteresovanim osobama jeste da se edukuju za affiliate marketing, jer je to jedna od oblasti koja se konstantno razvija i pruža velike mogućnosti za karijeru. U Coinisu su uvjereni da je kontinuirano usavršavanje i sticanje novih znanja ključno za uspjeh u savremenim zanimanjima

Kao kompanija, posvećeni su tome da stvaraju prilike za mlade stručnjake kako bi razvijali svoje vještine i stekli iskustvo u navedenoj oblasti. Na njihovom sajtu možete pronaći materijal za čitanje i istraživanje, što, ukoliko ste zainteresovani za navedenu oblast, nikako ne biste smjeli da propuštite

Osim navedenog dodaju i to da postoji mnoštvo foruma i  veb sajtova različitog karaktera gdje svi mogu pronaći korisne informacije i doći do raznih resursa, odakle mogu nastaviti sa daljim istraživanjem oblasti koje im se najviše dopadaju i u kojima se pronalaze. Postoji jako puno video materijala koji je dostupan kako u besplatnoj tako i u formi online kurseva. U prevodu, nemate izgovor, već krenite sa učenjem odmah!

Ono što iz Coinis-a posebno ističu, jesu alati zasnovani na vještačkoj inteligenciji (AI). Upotreba AI alata u poslu može pomoći u optimizaciji procesa, poboljšanju kvaliteta proizvoda ili usluga, smanjenju troškova i povećanju efikasnosti, tako da savjetuju sve one koji se interesuju za affiliate marketing, da krenu u istraživanje AI alata kako bi brže i efikasnije došli do svojih prvih poslovnih prilika.

Inovativni lideri na globalnoj Ad Tech sceni

Coinis je uspješno proširio svoje poslovanje na inostrana tržišta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Izrael, Njemačku, Francusku, Španiju, Italiju, Poljsku, Brazil, kao i mnoge druge zemlje širom svijeta. Ovaj, zaista impresivan uspjeh, postigli su zahvaljujući svom krajnje inovativnom pristupu digialnom marketingu, naprednoj platformi za praćenje kampanja, proizvodu i generalno  uslugama, te efikasnoj i kvalitetnoj podršci klijentima

Osnivanje novih kompanija u drugim zemljama za Coinis nije bio stran koncept, te je kompanija veoma uspješno realizovala otvaranje svojih kancelarija u Dubaiju i Njujorku. Prema njihovim riječima, osnivanje kompanija u drugim zemljama zahtijeva prilagođavanje lokalnim zakonima i propisima, te proučavanje lokalnih tržišnih uslova i potreba, ali su kroz uspješne primjere dokazali da je Coinis u stanju da se nosi sa pomenutim izazovima, kao i da ostvaruje napredak, na izuzetno dinamičnim međunarodnim tržištima.

Konstantna poboljšanja kao put do uspjeha

Od svog osnivanja, Coinis je znatno napredovao u svom poslovanju. Kompanija je podigla svoje aktivnosti na internacionalni nivo, a broj zaposlenih se povećao sa par kreativnih individualaca, na impozantan broj osoba koje aktivno doprinose uspjehu kompanije. Osim navedenog, Coinis je nastavio da razvija nove i inovativne proizvode i usluge kako bi ostao lider u oblasti affiliate marketinga. Njihovi kapaciteti su se proširili sa razvojem novih proizvoda i poboljšanjem poslovnih procesa. Osim toga što su posvećeni redovnom unapređivanju in-house tehnologija, koriste sve raspoložive resurse kako bi poboljšali njihove proizvode koje nude svojim klijentima. 

Nedavno su objavili novitet u sklopu platforme za oglašavanje gdje su upotrijebili, sada već dobro poznatu, ChatGPT tehnologiju, kako bi obezbijedili oglašivačima da lakše generišu kreative i pokreću svoje kampanje na znatno brži i efektniji način. Kako ističu iz kompanije, uskoro očekuju još zanimljivih noviteta u skolopu njihovih proizvoda. Samim tim, potreba za novom random snagom i podrškom raste, te su trenutno u toku zapošljavanja još entuzijastičnih i kreativnih kadrova koji su spremni da napreduju zajendo sa kompanijom.

Dobrobit zaposlenih na prvom mjestu

U Coinisu se vrednuju visoki standardi poslovne kulture. Kao kompanija, teže ka tome da stvore dinamično i inkluzivno radno okruženje, gdje se poštuju različitosti i mišljenja svakog zaposlenog. Takođe, Coinis je posvećen razvoju i unapređenju zaposlenih, te se kontinuirano ulaže u obuku i usavršavanje. Kadar koji najčešće zapošljavaju ogleda se u stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija, marketinga i prodaje. Pored toga, kako sami vole da kažu “Ako primijetimo da je neko željan znanja i spreman da uloži vrijeme i trud, a nema iskustva u sličnim poslovima, rado ulažemo u takve pojedince i do sad se ta praksa pokazala veoma dobro”.

Kako iz kompanije navode, cilj im je da je zaposleni svjestan da su spremni da ulažu u nova znanja i vještine, kao i to da im je jako važno da održavaju harmonično i pozitivno radno okruženje. Tim posvećenih, obrazovanih i vrijednih pojedinaca koji zajedno sa njima rade na postizanju  ciljeva, ključan je za dostizanje izvrsnih poslovnih rezultata. U Coinis-u, veliki naglasak stavljaju na dobrobit zaposlenih, te stoga nude niz beneficija kako bi pokazali svojim saradnicima koliko im je stalo do njih i koliko zapravo cijene njihovo angažovanje.

Doprinos zajednici kao jedan od prioriteta

Kao kompanija, Coinis se ponosi svojim doprinosom zajednici, i svim što je za istu uradio u prethodnom periodu. Podrška društveno odgovornim projektima i organizacijama čija je misija poboljšanje kvaliteta života ljudi i zajednice, samo je jedan od tih segmenata. Nakon višegodišnjeg uspješnog poslovanja i sarađivanja sa najrespektabilnijim svjetskim kompanijama, ovi mladi ljudi, kojima entuzijazma ne nedostaje, odlučili su se da svoje iskustvo i primjere dobre prakse prenesu i na lokalnu zajednicu. Kako oni navode, vidjeli su na koji način najveće svjetske kompanije pristupaju pitanjima društvene odgovornosti, i njihov je cilj da svojim primjerom podstaknu i druge da budu odgovorni prema zajednici u kojoj žive.

U moru korisnih i kreativnih projekata, na koje su sasvim sigurno veoma ponosni, ističe se i jedan nesvakidašnji, barem kada je kompanija ovog tipa u pitanju. Radi se o Coinis NoLimits Triathlon-u, koji predstavlja jedno od većih sportskih dešavanja u Crnoj Gori. Da nisu stali na tome, i da su im zdravi stilovi života jedan od prioriteta, govori nam i projekat koji se odnosi na Ligu trčanja, koja okuplja značajan broj takmičara.

Takođe, jedan od značajnijih projekata kompanije Coinis, koji svakako zavređuje veliku pažnju jeste Developers Lab, koji se bavi besplatnim obučavanjem svih onih koji su zainteresovani za programiranje, kao i za druge srodne oblasti. Njihove obuke je uspješno završilo više od 500 polaznika, i sa ponosom ističu da će nastaviti dosadašnjim, ako ne i jačim tempom, te da veliko zadovoljstvo pronalaze u dijeljenju znanja sa drugima kojima je ono potrebno. Da polaznici njihovih kurseva imaju i više nego adekvatne uslove da stiču znanja iz nekih od najunosnijih profesija, govori i kompletno opremljena računarska sala sa skoro 40 najmodernijih računara pogodnih za razvoj softvera kao i pametnom projektor-tablom.

Da se ne fokusiraju samo na sopstvene snage, već da aktivno rade na saradnji sa najvećim IT kompanijama u našoj zajednici, svjedoči i činjenica da su zajedno sa ostalim članicama ICT Cortexa osnovali fondaciju „Čini dobro“,  preko koje učestvuju u raznim humanitarnim akcijama. Jedan od najznačajnijih projekata, koji je itekako doprinosi edukaciji mladih, jeste i akcija kojom su, u saradnji sa Cortex-om i fondacijom “Čini dobro”, učenicima Srednje elektrotehničke škole u Nikšiću, obezbijedili 11 funkcionalnih desktop računara, kako bi doprinijeli unaprijeđenju rada i uspješnosti učenika.

Budućnost Coinisa: Inovacije, povećanje baze klijenata i vodeća pozicija u affiliate marketingu

Kada je u pitanju budućnost kompanije, prema riječima naših sagovornika, planovi za naredni period uključuju dalji razvoj novih proizvoda i usluga, kao i povećavanje baze klijenata. Kao kompanija, Coinis tim je posvećen inovacijama i teži ka tome da se uvijek prilagođava novim trendovima i zahtjevima klijenata. U narednih pet godina, sebe vide kao vodeću svjetsku kompaniju u oblasti affiliate marketinga, koja će nastaviti da unapređuje industriju i pruža klijentima najbolje moguće usluge.

Takođe, jedan od njihovih glavnih budućih ciljeva jeste da ostvare još veći uticaj u zajednici, kroz podršku lokalnim projektima koji će doprinijeti društvenoj odgovornosti i održivosti. Za sami kraj ističu da, kao kompanija, ostaju posvećeni razvoju i usavršavanju svog tima i tehnologije, kako bi ostali na čelu industrije i bili spremni da odgovore na sve izazove koji dolaze, a kojih će sasvim sigurno biti.

Za kraj bismo samo istakli da, ukoliko je navedena kompanija probudila interesovanje u vama, ako ste zainteresovani za usluge koje ista nudi, ili pak sebe vidite kao potencijalnog člana njihovog dinamičnog i kreativnog tima, pozivamo vas da posjetite njihov veb sajt, kao i da ih zapratite na društvenim mrežama. Na taj način možete biti u toku sa najaktuelnijim informacijama koje se objavljuju na dnevnom nivou, a vama potencijalno, mogu biti od itekako velike koristi.