Zamislite da možete doći do bilo čega u svom gradu samo uz par klikova – to je ideja s kojom je Glovo započeo svoje putovanje 2015. godine u Barseloni. Od tada, Glovo je postao globalni igrač, prisutan na 25 tržišta širom Evrope, Azije i Afrike. U Crnoj Gori, Glovo donosi svoju misiju od 2021. godine, pokrivajući osam gradova s timom od 25 stručnjaka iz raznih oblasti. Njihov lokalni tim svakodnevno sarađuje s brojnim partnerima, ali i kolegama iz cijelog svijeta.

Glovo je više od aplikacije – to je inovativna platforma koja spaja korisnike, dostavljače i lokalne biznise poput restorana, supermarketa, apoteka, cvjećara i još mnogo toga. Njihova misija je jednostavna, ali moćna: omogućiti svima lak pristup bilo čemu u gradu.

Glovo kao poslodavac: iskustva iz prve ruke

Glovo nije samo inovativna tehnološka kompanija; to je i odlično mjesto za rad, što potvrđuju i njihovi zaposleni. Evo šta su članovi njihovog tima tima rekli o svom iskustvu u Glovu.

"Ono što najviše volim u radu kao menadžerka Operacija je prilika da primijenim svoje znanje i višegodišnje iskustvo u zaista dinamičnom okruženju. Posebno me inspiriše što su rezultati mojih aktivnosti lako vidljivi i na dnevnom nivou mogu pratiti kako doprinosim uspjehu kompanije. Također, važno mi je što sam u svakodnevnom kontaktu s kolegama iz različitih zemalja, s kojima razmjenjujem iskustva i stičem nova znanja."
Ana Stojanović
Menadžerka operacija
Za kratko vrijeme, koliko sam u Glovu, veoma brzo sam se integrisao u tim. Posebno mi se sviđa rad u inovativnom okruženju u kojem možemo testirati nove ideje i nalaziti načine za poboljšanje poslovanja. Pored toga, u poslu menadžera Komercijale volim to što, pored vremena koje provodim u radu s partnerima, imam vremena i za svoj lični razvoj."
Edouard HARDY
Menadžer komercijale

Kreativno i inspirativno radno okruženje

Rad u Glovu znači biti dio tima koji neprestano traži nove načine za unapređenje poslovanja. Zaposleni imaju priliku raditi u okruženju koje podržava kreativnost i isprobavanje novih ideja, što doprinosi ličnom i profesionalnom razvoju.

Međunarodna saradnje i mogućnosti za relokaciju

Kao globalna kompanija, Glovo omogućava svojim zaposlenima da sarađuju s kolegama iz različitih zemalja i to na dnevnom nivou, što je izuzetno važno za profesionalni rast i razvoj. Razmjena iskustava i znanja s kolegama iz različitih dijelova svijeta doprinosi bogatstvu radnog iskustva i otvara nove perspektive.

Jedna od velikih prednosti rada u Glovu je mogućnost relokacije i promjene države. Naši zaposleni imaju priliku da se presele u druge zemlje, preuzmu veće odgovornosti i prošire svoje profesionalne horizonte. Ovo ne samo da pruža uzbudljive nove izazove, već i omogućava zaposlenima da stiču međunarodno iskustvo i rastu unutar kompanije.

Doprinos zajednici

Pored redovnih obaveza, u Glovu vole da ulože dodatno vrijeme i trud u aktivnosti koje doprinose zajednici. Kroz njihove inicijative poput Glovo Cares, gdje preuzimaju ulogu kurira i pružaju pomoć onima kojima je potrebna, sarađuju s organizacijama, fondacijama i udruženjima iz različitih oblasti na socijalnim akcijama, zelenim projektima i drugim inicijativama koje imaju pozitivan uticaj. Ove aktivnosti ne samo da doprinose boljem društvu, već i omogućavaju njihovim zaposlenima da se osjećaju povezano s lokalnom zajednicom. Rad na ovakvim projektima jača timski duh i stvara osjećaj zajedničkog postignuća.

Glovo njeguje kulturu zabave, što pokazuju kroz svoj Office life, ali i čestim zabavama i druženjima. Posebno su ponosni na proslavu Culture Day-a, koju slave dva puta godišnje. Ovi događaji su više od pukog veselja – oni su ključni za izgradnju jakih odnosa među zaposlenima, promicanje timske kohezije i stvaranje radnog okruženja u kojem se svi osjećaju dobrodošlo i cijenjeno. Ovakva kultura zabave i zajedništva doprinosi boljem raspoloženju, povećava produktivnost i zadovoljstvo na poslu, te pomaže u smanjenju stresa i poboljšanju ukupnog kvaliteta života njihovih zaposlenih.

Uključivanje u zajedničke aktivnosti i neformalna druženja omogućava zaposlenima da se bolje upoznaju, razmijene ideje i stvaraju trajne veze, što je od izuzetne važnosti za stvaranje uspješne kompanije.