Otvorene su prijave za Konkurs koji realizuje Glavni grad Podgorica u saradnji sa ICT klasterom Cortex, a kojim će se pružiti podrška StartUp zajednici u ICT biznisu. Cilj ovog Konkursa jeste da se pruži prilika StartUpovima iz Podgorice da učestvuju na jednoj od najvećih Tech konferencija na svijetu: Web Summit-u. 

Teme Web Summit-a fokusirane su na IT i internet tehnologiju i druge vrste novih tehnologija. Partneri ovog događaja se kreću od Fortune 500 kompanija do startapova, a polaznici predstavljaju sve nivoe i sektore globalne industrije. U sklopu Web Summit-a djeluje program “ALPHA” kroz koji se odabrani StartUp-ovi prijavljuju na prezentovanje ideje, master kurseve za pokretanje biznisa, časove s internacionalnim mentorima i druge aktivnosti koje će podržati njihove biznis ideje. Sve to ovaj događaj čini najvećom IT smotrom na svijetu koja je idealno mjesto za promovisanje StartUp ideja i privlačenje investitora, te predstavlja dobru priliku da se podgorički StartUp-ovi povežu s globalnim tržištem.

Oni najbolji timovi koji prođu selekciju ovog Konkursa, imaće priliku da svoje ideje prezentuju Alpha timu i obezbijede svoje učešće u Lisabonu od 1-4. novembra, na kom će dobiti i štand za prezentaciju pred brojnim svjetskim investitorima. Kroz ovaj Konkurs Glavni Grad i ICT Cortex podržaće domaću StartUp scenu, a ujedno promovisati kako Podgorice, tako i Crne Gore u cjelini, kao atraktivnu destinaciju za IT ulaganja. 

Podrška je namijenjena timovima koji razvijaju inovativne proizvode i usluge koji su najmanje na trećem nivou skale tehnološke spremnosti (TRL3 – technology readiness level) u oblastima: fintech; IoT (Internet of things); game development; healthtech; pametne tehnologije (gradovi, zgrade i sl.); digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije i sl.); zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije i sl.); mašinsko učenje i vještačka inteligencija.

Glavni grad Podgorica je prepoznat kao strateški partner koji je i u proteklom periodu pružao veliku podršku biznis i StartUp zajednici, a ovog puta je sa ICT klasterom Cortex kreirao poseban program koji će doprinijeti razvoju StartUpova u Crnoj Gori. 

Prijave su otvorene do 15. oktobra u 15 časova, a detalje konkursa možete saznati na sljedećem linku :  https://podgorica.me/oglasi